Categorie
Informatie  Informatie

Stichting dierenasiel de Bevelanden staat vanaf 01 januari 2008 bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat houdt in dat u uw donatie/gift onder bepaalde voorwaarden als aftrekpost in uw belastingaangifte kunt opvoeren. Als u de stichting dierenasiel de Bevelanden vermeldt in uw testament, dan is een erfenis of schenking vrijgesteld van erfbelasting of schenkbelasting.


Stichting dierenasiel de Bevelanden
Westhavendijk 140, 4463AE Goes
RSIN nummer : 81.98.615
KVK nummer: 41113137
Telefoon : 0113-212473
E-mail: info@dierenasielgoes.nl
Website: https://www.dierenasielgoes.nl
Website gegevens ANBI-status: http://www.kennisbankfilantropie.nl/anbi/dierenasiel-de-bevelanden
  Druk artikel af Verstuur artikel

   Bent u toe aan een nieuwe website met zoekmachineoptimalisatie?
Wij zijn gespecialiseerd in SEO en conversiemetingen/analyses
   Het onderhoud van deze website werd in 2012 financieel gesponsord door Lionsclub Goes Wilhelmina
   Rabobank Oosterschelde sponsort het dierenasiel
   Het dierenasiel wordt gesponsord door Elie Beveiliging
   
   
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Wij hebben geen speciale pensionafdeling voor honden en/of katten. Alleen in heel bijzondere gevallen is het mogelijk uw huisdier tijdelijk bij ons onder te brengen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Welkom bij deze virtuele rondleiding door Dierenasiel De Bevelanden. U vindt ons aan de Westhavendijk 140 te Goes. Sportpunt Zeeland en de Praxis liggen "aan de andere kant van het water", om u een beetje idee te geven waar u ons zoeken moet.

Komt u Goes binnen langs de televisietoren, moet u doorrijden tot de stoplichten voor de Ringbrug, daar gaat u linksaf, richting Wilhelminadorp. U rijdt nog een stukje verder en dan ziet u een groot bord "ASIEL" staan aan de linkerkant. U kunt zowel onder- als bovenaan de dijk parkeren.

Als u via Kloetinge komt, volgt u het Oranjepad, ook weer tot aan de stoplichten net over de Ringbrug. Daar gaat u rechtsaf tot u het bord ASIEL aan de rechterkant ziet staan.
Originele afbeelding
(foto genomen tijdens Open Dag 2014)


Zodra u het asiel binnenloopt, komt u bij de balie. Hier vinden altijd de eerste gesprekken plaats tussen u en ons. Als u een nieuwe huisgenoot komt uitkiezen, is het ook het verstandigst om hier te praten, eenmaal bij de katten binnen bent u al snel afgeleid en buiten bij de honden kan je elkaar meestal nauwelijks verstaan! De balie wordt "bemand" door Iris (assistent-beheerder) en Wilma, beheerder. Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren over de aanwezige dieren en ook verwijzen wij u soms door naar collega-asielen of andere instanties.

Originele afbeelding
Deze "kreet" hangt trouwens boven de balie, niet voor niks, want heel veel klanten doen deze uitspraak...

Bij de balie ziet u ook ons hele kleine winkeltje. Van klanten krijgen we heel veel spulletjes, die we goed kunnen gebruiken. Om... te gebruiken of te koop te zetten in ons winkeltje. De opbrengst van de verkoop komt uiteraard ten goede van het asiel.
Originele afbeelding

Tegenover de balie bevinden zich Kattenkamer 3 en 4. In elk van de 2 ruimtes kunnen zo'n 15 volwassen katten gehuisvest worden. Het "spul" kan hier vrij rondlopen en jawel hoor, dat gaat meestal goed. Als er nieuwe katten bijkomen, doen we dat meestal met 2 of meer tegelijk. De reeds aanwezige katten kunnen zo hun aandacht voor de nieuwkomers verdelen en bepalen opnieuw de rangorde. Heel soms komt het wel eens voor dat een kat de rest terroriseert, deze kat wordt dan in een hok in de kattenkamer gezet ten behoeve van de broodnodige rust van de rest!

Originele afbeelding
Hier ziet u een beperkt deel van kattenkamer 3, binnen.

Originele afbeelding
De katten hebben een vrije uitloop naar een grote buitenkooi. Deze kooi is nieuw vanaf zomer 2014.

Originele afbeelding
Hier kijkt u binnen bij kattenkamer 4.

Originele afbeelding
En dit is de buitenkooi van kattenkamer 4.

De katten kunnen dus zelf bepalen of ze binnen of buiten willen zijn, zowel in zomer als winter!

Tijdens de verbouwing in 2013/2014 is ook de "woonkamer" van het asiel grondig aangepakt. De ruimte is opgesplitst. er is een gedeelte waar grote nieuwe kooien staan. In de zomer worden deze kooien grotendeels bewoond door moederpoezen met hun kittens, in de winter als er nauwelijks kittens zijn zitten in deze kooien vooral katten die wat extra aandacht verdienen. Omdat ze oud zijn, omdat ze niet goed met andere katten zijn, of omdat ze bv. moeten revalideren van een ingrijpende operatie.

Originele afbeelding
Hier ziet u een klein gedeelte van de kamer.

In het andere gedeelte van de kamer zijn 2 kattenkamers gemaakt, ieder ook weer met een vrije uitloop naar een buitenkooi.

Originele afbeelding
binnen...

Originele afbeelding
... en buiten

Tijdens de grote verbouwing zijn ook beide keukens opgeknapt...
Originele afbeelding
Dit is de "gewone" keuken...

Originele afbeelding
... en dit is de voerkeuken!

Voorheen stonden wasmachines en drogers her en der verspreid in het asiel, niet zo heel handig. Na de verbouwing hebben we nu een heus "washok", alle machines bij elkaar, centraal in het asiel!
Originele afbeelding

En dan nog iets waar we heel trots op en blij mee zijn: we hebben een echte dierenartskamer! Hier worden wekelijks zowel zieke asielzoekertjes als alle nieuw binnengekomen dieren door dierenarts Stokman onderzocht en indien nodig behandeld.
Originele afbeelding

Dan gaan we ook nog even naar buiten. Aan de achterkant van het asiel vindt u de speelweides van de honden.
We gaan nl. niet met de honden lopen, ze kunnen hun behoeftes doen achter het asiel, op de speelweides dus. Bij goed weer zijn de honden vrijwel de hele ochtend buiten. We kijken welke honden samen kunnen, samen spelen is natuurlijk veel leuker! Op het eind van de middag gaan ze dan ook nog een poos naar buiten, waarna ze eten krijgen, en het tijd is voor een lange "dut".

Ook de speelweides zijn tijdens de grote verbouwing op de schop genomen. Alles eruit, alle hekken weg, een kattenkooi weggehaald en de oude schuur natuurlijk! Alleen de grote bomen bleven staan. Toen was er een zee van ruimte die opnieuw, praktischer werd ingedeeld. De foto's geven een beeld hiervan.

Originele afbeelding
Originele afbeelding

En hieronder de buitenkennels van de honden, recht tegenover de speelweides.
Originele afbeelding

In het achterste gedeelte van het asiel bevinden zich o.a. de "Kuus", oftewel de kattenquarantaines. Hierin staan 2 tot 6 hokken.

Originele afbeelding
Dit bv. is Q1. Hier kunnen 6 katten logeren.

Originele afbeelding
En dit is Q4. Twee grote hokken, die ieder opgesplitst kunnen worden in 2 kleinere.

Ook zijn er voor zowel de honden als de katten aparte quarantaines, waar zowel de politie als de dierenambulance buiten de openingstijden gevonden honden en katten kunnen wegzetten.

Als laatste gaan we toch nog even naar buiten want... We hebben ook een prachtige nieuwe schuur gekregen. Opslagruimte voor van alles en nog wat, onmisbaar!
Tevens is het gras daar verdwenen en het hele terrein daar is betegeld, waardoor een mooie ruime parkeerplaats is ontstaan.
Originele afbeelding


U ziet, we hebben een asiel om trots op te zijn!!
En dat zijn we dan ook...!
  Druk artikel af Verstuur artikel

De openingstijden van ons asiel zijn als volgt:

maandag: gesloten
dinsdag: van 9.00 tot 12.00 uur
woensdag: van 9.00 tot 14.00 uur
donderdag: gesloten
vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur


Op zondag en op alle algemene feestdagen is het asiel gesloten.

Telefonisch kunt u ons het best bereiken maandag t/m zaterdag tussen 9 en 10 uur.

Als u ons (DRINGEND) nodig heeft op momenten dat het asiel gesloten is, stuur dan een e-mail naar info@dierenasielgoes.nl
We kunnen dan indien nodig, direct contact met u opnemen!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
ALS U PLANNEN HEEFT UW DIER VOOR AFSTAND NAAR ONS ASIEL TE BRENGEN, NEEM DAN EERST VOORAF CONTACT OP OM TE INFORMEREN OF ER WEL PLAATS IS VOOR MINOES OF FIKKIE!! DIT OM TE VOORKOMEN DAT U KAT OF HOND WEER MEE TERUG MOET NEMEN NAAR HUIS....!!


De meeste mensen zien er erg tegenop om hun dier naar het asiel te brengen. Je begint tenslotte niet aan een hond of kat om hem of haar na bepaalde tijd weer "weg te doen". Vaak wordt eerst geprobeerd om zelf een nieuw baasje voor het dier te vinden, want "het asiel is toch wel het laatste wat je doet...". Er jammer dat mensen er zo over denken, nog steeds wordt het asiel beschouwd als een soort dierengevangenis, waar dieren dan bovendien ook nog een spuitje krijgen als ze er te lang moeten zitten. Niets is minder waar, en we doen er dan ook nog steeds alles aan om dit misverstand de wereld uit te helpen.

Natuurlijk is het niet leuk als je je trouwe maatje, om wat voor reden dan ook, niet meer houden kan. Je ziet het toch als een soort falen, terwijl er meestal toch een gegronde reden voor de afstand is. Je hoort ook vaak mensen zeggen: "dat snap ik nou niet, wie doet zijn dier nou weg", maar, zo zeggen wij altijd: "Achter elk dier zit een verhaal". Oordeel niet te snel. Wat is nou beter, je hondje hele dagen thuis laten zitten omdat je zelf werkt of hem de kans geven een nieuwe baas te vinden die meer tijd voor hem heeft? Of het zoveelste -ongewenste?- nest kittens in de polder te dumpen, zodat iemand hen misschien vindt, of de diertjes netjes bij ons af te geven? Of de kat die door allergie van een van de gezinsleden de rest van zijn leven buiten te laten lopen, of eerlijk zijn en hem een nieuw plekje op schoot of bij de verwarming te gunnen?

Elk dier heeft recht op een goed bestaan met voldoende aandacht en verzorging. Als u hem of haar dat niet meer kunt bieden, geef hem dan een nieuwe kans.
Omdat de dieren verder onderzocht en verzorgd moeten worden als ze in ons asiel komen, vragen we uiteraard een bedrag aan afstandsgeld. Bel of mail ook eerst even als u plannen heeft om Fikkie of Minet naar ons te brengen, we kunnen u dan vertellen of er plaats is.
LET OP: het is wel de bedoeling dat u uw hond of kat afstaat bij een asiel in de regio waar u zelf woont!

Als u een kat afstaat, komt deze eerst in een speciale quarantaineruimte, inderdaad, een klein hokje. We kunnen dan zien of het dier gezond is, goed eet en drinkt, en of urine en ontlasting goed zijn. Elke nieuwe kat wordt onderzocht door onze dierenarts, die hiervoor wekelijks in ons asiel komt. Indien nodig worden de dieren door hem ge-ent, gechipt en "geholpen".

Een hond die bij ons binnenkomt, krijgt dezelfde behandeling, alleen worden honden niet standaard "geholpen", alleen als er een medische noodzaak voor aanwezig is.

Van zowel kat als hond vragen we een heleboel gegevens over de "hobbies en eigenaardigheden" van het dier, zoals: waar slaapt hij, wat eet hij, is hij gewend aan kinderen en/of aan honden en/of katten, is hij zindelijk, schootkat, waaks enz. enz. Zo krijgen we een beeld van het dier zoals het bij de eigenaar was en in het asiel wordt het dier natuurlijk ook geobserveerd, zodat het plaatje compleet is.

Het is trouwens voor de ex-eigenaar altijd mogelijk om te informeren naar het welzijn van het dier, zelf geven we ook een berichtje als het dier weer geplaatst is. We zeggen niet bij wie, maar wel het soort adres, zoals "ouder echtpaar" of "jong stel met kinderen op Noord-Beveland..".

Ook fijn is om te weten, dat het dier onder het beheer van het asiel blijft als het weer geplaatst is. Behalve de proeftijd van een maand, waarbinnen het dier teruggebracht kan worden als het niet klikt, moet het dier - ook jaren later! - altijd terug naar het asiel als er door het baasje niet meer voor gezorgd kan worden.

Leuk is het natuurlijk nooit als je maatje naar het asiel moet, maar wees ervan verzekerd dat wij goed voor hem/haar zullen zorgen en ons best doen een nieuw thuis te vinden!

De afstandskosten bedragen € 40,-- voor een kat en € 70,-- voor een hond (pinbetaling heeft onze voorkeur).
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Voor iedereen is het spannend: een dier uit het asiel halen. Een nieuwe huisgenoot voor de komende (10, 15?) jaren, het is tenslotte niet niks. Daarom proberen we de mensen ook altijd zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Sommige mensen weten echt nog helemaal niet wat ze willen als ze bij ons binnenstappen. Op onze eerste vraag "U bent op zoek naar..?" krijg je dan als antwoord: "weet niet, hond of kat ofzo". Echt, dat gebeurt. Aan zulke klanten hebben we natuurlijk een heleboel uit te leggen; hond of kat, het is tenslotte toch een wereld van verschil! We zijn dan vreselijk nieuwsgierig (noodgedwongen!) en vragen dingen zoals: "al meer huisdieren (gehad), werkt u hele dagen, zijn er kinderen of andere huisdieren (?!), wat verlangt u van het dier..?" en ga zo maar door.

Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat de mensen weten wat ze willen en wat er allemaal bij komt kijken. Een dier is geen nieuwe stoel, die je na een paar dagen terugbrengt omdat hij niet lekker zit. Een dier is een levend wezen wat recht heeft op aandacht, verzorging en soms medische hulp. Als het klikt tussen mens en dier zal dit geen problemen opleveren. Maar als je gek wordt van die kat die steeds op schoot wil springen (of juist niet!) en dol wordt van de hond die geen genoegen neemt met alleen maar een-blokje-om, heb je de verkeerde keus gemaakt. Wij proberen dat, waar mogelijk, te voorkomen. Niemand, en vooral het dier, heeft er iets aan als de nieuwe huisgenoot na een week weer terugkomt, omdat.... vul maar in.

De plaatsbare volwassen katten in de kattenkamers en zomerkooien kunnen meestal gelijk met hun nieuwe baas mee naar huis. Met honden gaat het wat anders. We laten mens en hond eerst rustig kennismaken op de speelweide van het asiel en eventueel gaan ze samen een eindje lopen. Als mensen al een hond hebben, vragen we ook om die eens mee te nemen, zodat de dieren op neutraal terrein kennis kunnen maken met elkaar. Als mensen na de eerste kennismaking nog steeds geinteresseerd zijn, vragen we ze later terug te komen om het dier eens een dagdeel op te halen. Zo kan bekeken worden hoe de hond zich thuis gedraagt, of hij bv. echt wel zo leuk is met katten of zo'n rustig karaktertje heeft... Pas als dat allemaal goedgaat, wordt het dier geplaatst.

Sommige mensen vinden dat niet leuk, die kiezen wat uit en willen het gelijk maar meenemen naar huis. Moeten ze NOG een keer terug, daar hebben ze geen zin in, ze weten het echt wel hartstikke zeker, die mag blijven... Deze opmerkingen hebben we in het verleden echter te vaak gehoord, wij vinden dat mensen dat er maar voor over moeten hebben, die extra moeite. En natuurlijk kan het dan eenmaal thuis nog wel tegenvallen, we zullen dan proberen u met raad en daad bij te staan, en als het echt niet gaat, dan komt de hond gewoon terug naar ons, waarna we een ander thuis gaan zoeken voor hem of haar.

Bij plaatsing wordt de plaatsingsovereenkomst getekend en krijgt u uiteraard een vaccinatieboekje mee en nog wat mondelinge schriftelijke informatie. En... we moeten nog afrekenen natuurlijk! Pinbetaling heeft onze voorkeur, contant mag ook (niet via factuur!). En de prijs is...

De tarieven per 1 maart 2015 zijn:

€ 110,-- voor een kitten tot 6 maanden oud (katje is dan al geholpen)
€ 95,-- voor een kat vanaf 6 maanden oud
€ 130,-- voor een hond

En voor alle zekerheid... lees ook nog even onderstaande tekst (geschreven door Wilma van de Schraaf)!


DE IDEALE HOND...:

· IS PERFECT ZINDELIJK…
· DOET ALTIJD WAT Ú WILT…
· KAN 24 UUR PER DAG ALLEEN THUIS ZIJN…
· VERHAART NIET…
· HEEFT NOOIT VUILE POTEN…
· IS GOED MET KINDEREN, KATTEN EN HONDEN...
· IS NOOIT ZIEK, DUS GEEN DIERENARTSKOSTEN…

DE IDEALE KAT...:

· POEPT NOOIT IN UW TUIN, OOK NIET IN DIE VAN DE BUREN!
· VRAAGT NOOIT OM AANDACHT ALS U DAAR GEEN ZIN IN HEBT…
· ZAL NOOIT BIJTEN OF KRABBEN...
· VERHAART NATUURLIJK OOK NIET…
· KRABT NIET AAN UW MEUBELS…
· SPUUGT NOOIT IN HUIS…
· MAAKT NOOIT RUZIE MET ANDERE DIEREN…
· GAAT PAS DOOD ALS IE 20 IS, ZONDER OOIT EEN DIERENARTS GEZIEN TE HEBBEN…

DÍE HOND EN DÍE KAT VINDT U HIER NIET,
DAARVOOR MOET U NAAR INTERTOYS!!!
(TE KOOP MET OF ZONDER BATTERIJ, IN ELKE GEWENSTE KLEUR, PASSEND IN UW INTERIEUR…)
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Huisdier vermist? Geef dit zo spoedig mogelijk door aan onderstaande instanties onder vermelding van: uiterlijk dier, geslacht, roepnaam, datum en plaats vermissing + verdere bijzonderheden.

Als u een huisdier gevonden heeft, geldt hetzelfde verhaal, dus melden aan:
Amivedi, tel. 088-0064604 of e-mail beveland@amivedi.com

Mocht uw huisdier naar ons asiel gebracht worden, dan geven wij dit ook aan genoemde instanties door. Doodgereden honden en katten worden door medewerkers van alle Bevelandse gemeentes naar ons asiel gebracht en tijdelijk bewaard. De eigenaar kan dan komen kijken of het inderdaad zijn of haar dier betreft, waarna gekozen kan worden om het dier mee naar huis te nemen en zelf crematie of begrafenis te (laten) verzorgen, of het dier bij ons te laten. Het is natuurlijk erg naar om te horen dat Fikkie of Minet niet meer leeft, maar u kunt het dan wel een plekje geven. Dit is beter dan de onzekerheid en het steeds blijven zoeken.

Maar... geen paniek! In de meeste gevallen zijn hond of katlief gewoon eens even lekker op stap en vergeten het thuisfront voor een moment. Zeker in het voorjaar gaan veel dieren "aan de rol", ook al zijn ze al lang gecastreerd of gesteriliseerd. Het mooie weer (voorzover we dat hier hebben?!) geeft ook huisdieren kriebels, lekker erop uit! Om dan na een (paar) dag(en) weer compleet uitgehongerd en doodmoe op uw stoep te staan!

Opvang "zwerf-" dieren:

Indien uw eigen hond of kat hier als "zwerfdier" wordt binnengebracht gelden de volgende tarieven per dag:
Opvang kat € 7,--
Opvang hond € 10,--
+ eventuele extra gemaakte kosten (bv. enting)

Pinbetaling heeft onze voorkeur! Betaling via factuur is niet mogelijk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

   Bij vermissing of vondst van een dier.
   Op zoek naar een goeie dierenarts?
   Zoekt u een goede leerschool voor uw hond?
Ga naar Martin Gaus Hondenschool Goes
   Onze hondentrimster zorgt
ervoor dat uw huisdier
er weer picobello bij loopt:
   Hebben wij niet het dier dat
u zoekt? Een overzicht van alle (?!) asieldieren in Nederland en Belgie

   Hondenuitlaatservice O’DIE
   Voor professioneel drukwerk bent u hier aan het goeie adres!
   Kynologisch Adviesbureau Carlian Brauckmann
   
   
  Druk artikel af Verstuur artikel


De Pree Verhuur