Vast personeel
Naam: Wilma van de Schraaf
Functie: beheerder


Verhaaltjes schrijven doe ik graag, maar niet over mezelf. Maar ja, de ontwerper van deze site heeft hier toch een plekje voor gereserveerd, dus vooruit, maar heel kort!
Ik ben Wilma, moeder van zoon Niels en dochter Dagmar. Thuis heb ik een klein privé-asiel, o.a. 2 hondjes, 6 katten en 10 konijnen. En ook nog een man, Peter, die er met wisselend succes (!) driftig voor probeert te zorgen dat er (voorlopig!) geen viervoeters meer bijkomen...
Mijn hobby’s zijn uiteraard mijn eigen dieren, deze website bijhouden, muziek luisteren (en keihard meezingen..!?!) en lezen.

Sinds 1999 werk ik in het asiel, eerst paar maanden als vrijwilligster, toen paar jaar als assistent-beheerder en per januari 2003 als beheerder, met een korte onderbreking van ruim een jaar (weer als ass.beheerder), tot op de dag van vandaag. En ik ben vast van plan om dit werk nog heeeeeeel veel jaren te blijven doen.
“Vroeger”, voor de kinderen kwamen, heb ik 12 jaar bij een ziektekostenverzekering gewerkt. Dat is dus wel heel wat anders, maar ik zou nooit meer terug willen.

Iris en ik hebben het er regelmatig over, soms vrolijk, soms pissig (het ligt er maar net aan hoe de pet staat!), maar mensen hebben vaak een heel eenvoudige en ook romantische kijk op ons werk.
“Beetje hondjes en katjes verkopen, dat kan toch iedereen??!” Of: ”Heb je daar diploma’s voor nodig dan??” En in het geval van Iris: “HBO-opleiding? En dan in een asiel werken? Jee, wat zonde van zo’n studie….”
Als we dan uitleggen wat het werk echt allemaal inhoudt, komt er vaak wat meer begrip. Want: hondjes en katjes verkopen is maar een deel van de dagelijkse bezigheden. Het runnen van een asiel is heel goed te vergelijken met het werk van een (kleine) ondernemer. Dit werk is zooooo veelzijdig…! Natuurlijk verkoop je dieren maar ook: heb je een behoorlijke administratie bij te houden. Alle dieren worden geregistreerd in de computer, met daarbij van elk dier een medisch dossier... Je hebt de dagelijkse zorg voor het welzijn van alle dieren, medicatie verstrekken, het juiste voer en je hebt zeer regelmatig contact met de dierenarts. De dieren moeten dagelijks verzorgd worden, er moet dagelijks schoongemaakt worden, 7 dagen per week. Dus moet je elke dag weer zorgen dat er genoeg vrijwilligers zijn, je moet stagiaires begeleiden, je krijgt te maken met mensen die een taakstraf moeten vervullen in het asiel, je krijgt te maken met (groot) onderhoud van het gebouw, technische mankementen, enz. enz.
In het contact met klanten krijg je soms zeer schrijnende dingen te horen, soms ben je net een maatschappelijk werker, je moet kunnen luisteren, mensen proberen te begrijpen, te steunen soms.
Dus… romantisch is ons werk niet, wel boeiend en heel dankbaar, in een enkel geval soms ook heel moeilijk. Je draait heel wat uurtjes en carrière zit er niet in, maar het geeft zoooooveel voldoening…

Naam: Iris Pleijte
Functie: assistent-beheerder


Hoi, ik ben Iris en ik woon in Biggekerke, samen met mijn vier schatten van katten. Sinds 1 juli 2008 ben ik werkzaam in het asiel en ik zal even kort vertellen hoe dat zo gekomen is…
Vier jaar heb ik aan de Hogeschool Zeeland gestudeerd (management, economie en recht) en na het behalen van m’n diploma heb ik een tijdje in Engeland gewoond, toen ik daar geen werk kon vinden wilde ik mijn tijd toch nuttig besteden en heb ’n aantal maanden in een groot dierenasiel vrijwilligers werk gedaan. En dit vond ik ZO leuk, dat ik bij terugkomst in Nederland aan de opleiding Dierverzorging ben begonnen. Toen ik tijdens een middagje ‘surfen op ’t net’ een vacature bij Dierenasiel Goes zag is het balletje gaan rollen. En heb ik gekozen een kantoorbaan in te wisselen voor een plekje tussen de dieren! Naast werken doe ik nog zo’n 4 x per week een rondje hardlopen of skaten. Ook bezoek ik graag concerten en festivals. Zo, dit is mijn verhaal in een notendop, tot snel in het asiel!

Functie: DE VRIJWILLIGERS

"Vast personeel" zijn ze natuurlijk niet, maar feit is wel dat we VAST NIET ZONDER ze kunnen. Want geloof me, het verzorgen van de dieren en het schoonhouden van het asiel is geen kleinigheid, dat is iets wat elke dag weer, ook in het weekend, terugkomt. En dat kan je niet met 3 personen. En gelukkig, dat is best luxe, beschikken we over flink wat vrijwilligers die per week 1 ochtend, soms zelfs meer, komen werken in het asiel. Voeren, poetsen, kattenbakken verschonen, dweilen, hondenpoep opruimen, afwassen en ga zo maar door, dat gebeurt elke dag weer. Dat we heel blij zijn met deze vrijwilligers zult u begrijpen. We kunnen ze VAST niet missen...!