Deel de ervaringen die u met het dierenasiel heeft. Hoe gaat het met uw nieuwe huisdier? Wat vindt u van onze dienstverlening en van onze nieuwe website? Wij horen het graag!

Teken gastenboek  
Het gastenboek bevat 553 berichten Doorgaan ...
     

(1) 2 3 4 ... 6 »

27 28-2-2019 Paul en Astrid:  Luka

Hierbij weer eens een update van de black&tan Jack Russell Laika (voorheen Luna). We zijn inmiddels alweer 8 maanden verder sinds we haar hebben geadopteerd eind juni 2018. Ze had na de laatste update nog wat issues met op de bank slapen terwijl wij er ook zaten. Veelal als we bewogen dan begon ze te grommen en ook nogal eens te bijten. Dat is nu vrijwel geheel verleden tijd. Iedere keer als we bewogen en ze gromde niet dan hebben we haar beloond met een klein brokje en haar positief toegesproken. Het grommen en grauwen werd al snel minder en nu hoeven we er ook niet meer bij na te denken als we eens bewegen, opstaan of erbij gaan zitten op de bank. Hartstikke goed dus!

Het volgende project met haar is dat we haar onaangekondigd mogen aaien. Tot op heden mochten we haar eigenlijk alleen aaien als zij naar ons toe kwam (of andere mensen). Dan is ze altijd heel enthousiast waarbij ze het overduidelijk erg fijn vindt om dan geaaid te worden. Echter gewoon een aai over haar bolletje of rug geven nadat jij naar haar toe bent gegaan, kon steevast rekenen op een waarschuwingsbeet(je). Dat begint nu ook bij te draaien. Tijdens het spelen geven we haar steeds aaitjes als ze de bal komt brengen. Zodoende raakte ze al meer en meer gewend aan aanrakingen terwijl ze er feitelijk niet om vroeg en we geheel met iets anders bezig waren (het balletje). Daarnaast raakten we ze ook af en toe eens aan als ze ergens naar zat te staren. Als ze het pikte om aangeraakt te worden hebben we weer heel enthousiast gereageerd. Grappig hoe ze dan naar je kijkt en er ook blij van wordt! Op dit moment beginnen we haar al af en toe uit het niets te aaien en dat lukt steeds vaker zonder enig mankeren. We overdrijven het ook niet (dus niet 50x per dag of zo) maar voeren het aantal keren langzaam op. Alleen als ze echt moe is en in haar bench wil slapen, moet je haar niet lastig vallen. Op zich ook logisch, dat hebben wij mensen ook nietwaar?

Al met al was het al een prachtbeestje, maar het wordt zo steeds leuker omdat ze ook steeds zekerder wordt van haar nieuwe situatie en omgeving. Verder blijft ze erg van het zonnetje houden en zetten we regelmatig een stoel bij het achterraam zodat ze nu lekker kan genieten van het voorjaarszonnetje.
Ze was trouwens een kilo afgevallen omdat ze te dik was, maar er is weer een pondje bij door al het belonen tussendoor, hahaha. Wel is haar conditie enorm toegenomen en daardoor ook haar spiermassa. Ze kan een lange ronde meerennen op de fiets en dan nog geeft ze geen krimp en speelt ze rustig verder in de tuin. Rondsnuffelen in de velden blijft haar favoriet. Als je haar ‘s ochtends zelf eens laat kiezen welke kant we op gaan dan gaat ze steevast richting de velden.

Inmiddels hebben we haar 4e verjaardag onlangs gevierd (18 februari) en we hopen nog lang van haar te genieten.

Zo, hopelijk zijn jullie zo ook weer wat op de hoogte van haar voortgang. Komt helemaal goed met deze dame!


26 5-8-2018 Anne-Carlijn:  Poes (voormalig Enzo)

Op 23 juni heb ik Poes geadopteerd en is zij, na twee keer in het asiel te hebben gezeten, haar final home ingetreden.

Het gaat supergoed! Poes vindt het heerlijk om op de bank te kroelen en samen tv te kijken, maar kruipt af en toe ook even lekker weg in de kast of onder de tafel. Nieuwe mensen blijven nog wat spannend, maar door haar nieuwsgierigheid blijft ze nooit lang verstopt! Ook het balkon heeft ze ontdekt en sinds die katproof gemaakt is, kan ze de meeuwen die overvliegen goed in de gaten houden en genieten van het zonnetje. Ik ben ontzettend blij met Poes en ik hoop dat ze, ondanks dat ze al 14 jaar is, nog lang bij ons zal blijven! :)


25 6-6-2018 Marloes:  Nila

Beste mensen van het asiel in Goes,
Ik had jullie beloofd een berichtje te sturen hoe het met Nila gaat. Op 2 mei ben ik haar op wezen halen en ze is nu dus een maandje bij mij. In het begin was ze erg schichtig. Kroop weg achter en onder de bank maar na een paar dagen ging dat al beter. Ze eet inmiddels op haar gemak en maakt netjes gebruik van de kattenbak (dit trouwens al vanaf het begin dat ze bij me is)
Onze eerste kennismaking in het asiel. Nila wil heel graag aandacht. We hebben een klik en ik vind het nu al jammer dat ze niet meteen mee kan. Nog een weekje wachten en dan mag ze mee naar mijn nieuwe huis.
Thuisgekomen, vind ze alles heel erg spannend de eerste week. Schrikt vaak maar is ook nieuwsgierig. Als ze bang is kruipt ze of achter of onder de bank of in het verste donkere hoekje onder mijn bed waar ik haar alleen kan vinden als ik met een zaklamp zoek….. Haar toevluchtsoord is mijn slaapkamer. Op mijn bed op een plaid ligt ze hele dagen. Het duurt best een tijdje voor ze naar beneden komt als ik thuis kom. Nu komt ze gelijk als ze de deur hoort open gaan! ’s Avonds ligt ze dicht bij me, samen op de bank kruipt ze in mijn nek of legt een pootje op mijn schouder. Het lijkt of ze contact wil houden! Heel erg lief. Dat was eigenlijk allemaal de eerste weken.
Na een paar weken vindt ze haar plekje op de bank. Of zit ze heerlijk voor het raam naar buiten te kijken. Ze is op haar gemak! Kan niet wachten tot ze eten krijgt en is een echte knuffelpoes.
En dan ontdekt ze het kattenluik! Na twee weken vindt ze het eigenlijk wel welletjes binnen. Maar omdat ze nog overal van schrikt mag ze nog niet naar buiten. In de derde week wordt ze echt rustiger. Heb ik ervoor gezorgd dat in mijn tuin veilig is.( de hond van de buren heeft het niet op vreemde katten en jaagt ze fanatiek zijn tuin uit)! En mag ze naar buiten. Aarzelend op de drempel (het kattenluik is nog te eng) komt ze poolshoogte nemen. Bij alles wat beweegt schiet ze naar binnen om een paar tellen later weer te komen kijken. Ze vindt het heerlijk. Loopt als een hondje achter me aan, door de tuin en ook weer naar binnen. Gaat waar ik ga!
Buiten zijn vindt ze heerlijk. Eindelijk heeft ze ook haar weg door het kattenluik gevonden. Het regende ineens heel hard en toen was dat ding toch wel gemakkelijk. Ze geniet en ik ook van haar. Als ik buiten ben wil ze graag spelen en miauwt dan net zo lang tot ik mee doe! Na een dagje buiten zijn ligt ze ’s avonds heerlijk in de kamer op een kussen. Ze is niet meer bang als ik wegga, maar blijft nu gewoon beneden liggen. Geen onrust meer.
Kortom Nila en ik hebben het gezellig samen!
Groetjes van Marloes en Nila (fotos van Nila staan in het fotoalbum op deze site)


24 18-9-2017 Femke:  Liesje

Hoi medewerkers van dierenasiel Goed,

Een maandje geleden heeft mijn oma Liesje geadopteerd. Inmiddels is Liesje Loesje geworden. Loesje heeft aan mijn oma een goeie wat kroelen betreft. Uren kan ze bij mijn oma op schoot zitten. Ook heeft ze een lekker eigen plekje gevonden in het appartement. Ze had maar een dag nodig om te wennen.

Dus dat komt helemaal goed met Loes!

Groetjes,
Femke


23 25-8-2017 Els van Oorschot:  Betreft kit 41 en 42

Hallo medewerkers asiel Goes,
Hier even een update van ons na ruim 1 week. Inmiddels hebben we andere namen gekregen, namelijk Fix en Stumpy. We hebben het hier hartstikke naar ons zin. We zijn probleemloos binnen de groep opgenomen. Gisteren zijn we voor de laatste enting naar de dierenarts geweest. Verder zitten we met de andere katten heel vaak in de buitenren. Binnenkort nemen we weer kontakt op.
Groetjes van ons


(1) 2 3 4 ... 6 »

De Pree Verhuur