Deel de ervaringen die u met het dierenasiel heeft. Hoe gaat het met uw nieuwe huisdier? Wat vindt u van onze dienstverlening en van onze nieuwe website? Wij horen het graag!

Teken gastenboek  
Het gastenboek bevat 553 berichten

20 - 55 jaar
20 - 55 jaar

302 bericht(en)
55 +


222 bericht(en)
0 - 20 jaar
0 - 20 jaar

24 bericht(en)
55 +


5 bericht(en)
    Doorgaan ...
     

(1) 2 3 4 ... 111 »

553 28-2-2019 Paul en Astrid:  Luka

Hierbij weer eens een update van de black&tan Jack Russell Laika (voorheen Luna). We zijn inmiddels alweer 8 maanden verder sinds we haar hebben geadopteerd eind juni 2018. Ze had na de laatste update nog wat issues met op de bank slapen terwijl wij er ook zaten. Veelal als we bewogen dan begon ze te grommen en ook nogal eens te bijten. Dat is nu vrijwel geheel verleden tijd. Iedere keer als we bewogen en ze gromde niet dan hebben we haar beloond met een klein brokje en haar positief toegesproken. Het grommen en grauwen werd al snel minder en nu hoeven we er ook niet meer bij na te denken als we eens bewegen, opstaan of erbij gaan zitten op de bank. Hartstikke goed dus!

Het volgende project met haar is dat we haar onaangekondigd mogen aaien. Tot op heden mochten we haar eigenlijk alleen aaien als zij naar ons toe kwam (of andere mensen). Dan is ze altijd heel enthousiast waarbij ze het overduidelijk erg fijn vindt om dan geaaid te worden. Echter gewoon een aai over haar bolletje of rug geven nadat jij naar haar toe bent gegaan, kon steevast rekenen op een waarschuwingsbeet(je). Dat begint nu ook bij te draaien. Tijdens het spelen geven we haar steeds aaitjes als ze de bal komt brengen. Zodoende raakte ze al meer en meer gewend aan aanrakingen terwijl ze er feitelijk niet om vroeg en we geheel met iets anders bezig waren (het balletje). Daarnaast raakten we ze ook af en toe eens aan als ze ergens naar zat te staren. Als ze het pikte om aangeraakt te worden hebben we weer heel enthousiast gereageerd. Grappig hoe ze dan naar je kijkt en er ook blij van wordt! Op dit moment beginnen we haar al af en toe uit het niets te aaien en dat lukt steeds vaker zonder enig mankeren. We overdrijven het ook niet (dus niet 50x per dag of zo) maar voeren het aantal keren langzaam op. Alleen als ze echt moe is en in haar bench wil slapen, moet je haar niet lastig vallen. Op zich ook logisch, dat hebben wij mensen ook nietwaar?

Al met al was het al een prachtbeestje, maar het wordt zo steeds leuker omdat ze ook steeds zekerder wordt van haar nieuwe situatie en omgeving. Verder blijft ze erg van het zonnetje houden en zetten we regelmatig een stoel bij het achterraam zodat ze nu lekker kan genieten van het voorjaarszonnetje.
Ze was trouwens een kilo afgevallen omdat ze te dik was, maar er is weer een pondje bij door al het belonen tussendoor, hahaha. Wel is haar conditie enorm toegenomen en daardoor ook haar spiermassa. Ze kan een lange ronde meerennen op de fiets en dan nog geeft ze geen krimp en speelt ze rustig verder in de tuin. Rondsnuffelen in de velden blijft haar favoriet. Als je haar ‘s ochtends zelf eens laat kiezen welke kant we op gaan dan gaat ze steevast richting de velden.

Inmiddels hebben we haar 4e verjaardag onlangs gevierd (18 februari) en we hopen nog lang van haar te genieten.

Zo, hopelijk zijn jullie zo ook weer wat op de hoogte van haar voortgang. Komt helemaal goed met deze dame!


552 18-1-2019 Familie. Haak:  Midas
Zuid-BevelandHallo,beste mensen van het asiel.
We willen nog even laten weten dat super gaat met
Midas, vroeger goof bij jullie, Het is zo een lieverd.
Weer al 2 jaar bij ons maar het gaat geweldig
Groetjes van ons.


551 5-1-2019 Marina:  Kit 66

Hallo allemaal,

Hier even een berichtje over Itam (Kit 66). Itam is nu een maandje bij ons en het gaat super goed met hem. In het begin was hij nog wat verlegen en schuw maar de nieuwsgierigheid overwon. Sinds dag 1 is hij helemaal opgenomen door de andere 2 katten. Met Luna die ook bij jullie uit het asiel komt is hij dikke matties. Af en toe maken ze dan ook de buurt onveilig.


550 17-12-2018 Mandy Van Der Linden:  Kiki (Sina)

Iets meer dan een week geleden heb ik Kiki opgehaald, en wil jullie laten weten dat het heel goed gaat met Kiki. We genieten allebei van de aandacht die we aan elkaar kunnen geven. Ze is ook nog lekker speels en vliegt dan door mijn woonkamer heen.
Kortom wij genieten van elkaar: Match made in heaven!


549 11-12-2018 Fan. Allaart:  Onze Patch

Wij waren zomaar eens nieuwsgierig welke honden er in het asiel zaten. Eigenlijk waren we nog helemaal niet op zoek naar nog een huisdier. We hadden immers al 2 katten en een konijn.
Toen ging het mis, we zagen Patch, die nog niet lang in het asiel zat.
Zij zou niet zo goed zijn met katten, erop jagen zou veel leuker zijn. Kleine kinderen was ook niet echt zeker. Nou, eerst maar eens een stukje lopen, toch maar terug, en gezegd dat we er even over moesten denken. We waren nog niet thuis, en hadden alvast maar besloten Patch een weekje te laten logeren. Dochtertje van 4, geen probleem, maar toen, katten, ojee, zenuwen. Maar wat schetst onze verbazing? Die oude zwarte kijk sago, laat ik die maar met rust laten, die kleine rooie is wel leuk, ff kijken wat dat poezenbeest van mij wil. Dat kreng gaat op me liggen, trekt aan mijn staart, bijt in mijn poten. Toch wel lief zo'n kat, dus laat maar doen, ik mag m wel. En dan mijn baasjes!!! Het vrouwtje is leuk, doet alles met me, het baasje !!!! Moet ik even aan wennen , hij is wel erg groot. Maar nu, ik doe alles wat me gevraagd word, heb t erg naar mijn zin hier, en ojee, wat zijn ze in dit gezinnetje dol op me. Ze zeggen steeds dat ik nooooooooooit meer weg mag . En ik zit nog in mijn proefperiode, ga ik ze hierna pesten? Of zal ik toch maar gewoon mezelf blijven. Ik denk het laatste.
Hartelijk bedankt dat jullie ons zo'n geweldige leergierige schat hebben gegeven.
Patch heeft gelijk, ze blijft.
Groetjes fan. Allaart


(1) 2 3 4 ... 111 »

De Pree Verhuur