Deel de ervaringen die u met het dierenasiel heeft. Hoe gaat het met uw nieuwe huisdier? Wat vindt u van onze dienstverlening en van onze nieuwe website? Wij horen het graag!

Teken gastenboek  
Het gastenboek bevat 553 berichten

20 - 55 jaar
20 - 55 jaar

302 bericht(en)
55 +


222 bericht(en)
0 - 20 jaar
0 - 20 jaar

24 bericht(en)
55 +


5 bericht(en)
   

(1) 2 3 4 ... 45 »

222 28-2-2019 Paul en Astrid:  Luka

Hierbij weer eens een update van de black&tan Jack Russell Laika (voorheen Luna). We zijn inmiddels alweer 8 maanden verder sinds we haar hebben geadopteerd eind juni 2018. Ze had na de laatste update nog wat issues met op de bank slapen terwijl wij er ook zaten. Veelal als we bewogen dan begon ze te grommen en ook nogal eens te bijten. Dat is nu vrijwel geheel verleden tijd. Iedere keer als we bewogen en ze gromde niet dan hebben we haar beloond met een klein brokje en haar positief toegesproken. Het grommen en grauwen werd al snel minder en nu hoeven we er ook niet meer bij na te denken als we eens bewegen, opstaan of erbij gaan zitten op de bank. Hartstikke goed dus!

Het volgende project met haar is dat we haar onaangekondigd mogen aaien. Tot op heden mochten we haar eigenlijk alleen aaien als zij naar ons toe kwam (of andere mensen). Dan is ze altijd heel enthousiast waarbij ze het overduidelijk erg fijn vindt om dan geaaid te worden. Echter gewoon een aai over haar bolletje of rug geven nadat jij naar haar toe bent gegaan, kon steevast rekenen op een waarschuwingsbeet(je). Dat begint nu ook bij te draaien. Tijdens het spelen geven we haar steeds aaitjes als ze de bal komt brengen. Zodoende raakte ze al meer en meer gewend aan aanrakingen terwijl ze er feitelijk niet om vroeg en we geheel met iets anders bezig waren (het balletje). Daarnaast raakten we ze ook af en toe eens aan als ze ergens naar zat te staren. Als ze het pikte om aangeraakt te worden hebben we weer heel enthousiast gereageerd. Grappig hoe ze dan naar je kijkt en er ook blij van wordt! Op dit moment beginnen we haar al af en toe uit het niets te aaien en dat lukt steeds vaker zonder enig mankeren. We overdrijven het ook niet (dus niet 50x per dag of zo) maar voeren het aantal keren langzaam op. Alleen als ze echt moe is en in haar bench wil slapen, moet je haar niet lastig vallen. Op zich ook logisch, dat hebben wij mensen ook nietwaar?

Al met al was het al een prachtbeestje, maar het wordt zo steeds leuker omdat ze ook steeds zekerder wordt van haar nieuwe situatie en omgeving. Verder blijft ze erg van het zonnetje houden en zetten we regelmatig een stoel bij het achterraam zodat ze nu lekker kan genieten van het voorjaarszonnetje.
Ze was trouwens een kilo afgevallen omdat ze te dik was, maar er is weer een pondje bij door al het belonen tussendoor, hahaha. Wel is haar conditie enorm toegenomen en daardoor ook haar spiermassa. Ze kan een lange ronde meerennen op de fiets en dan nog geeft ze geen krimp en speelt ze rustig verder in de tuin. Rondsnuffelen in de velden blijft haar favoriet. Als je haar ‘s ochtends zelf eens laat kiezen welke kant we op gaan dan gaat ze steevast richting de velden.

Inmiddels hebben we haar 4e verjaardag onlangs gevierd (18 februari) en we hopen nog lang van haar te genieten.

Zo, hopelijk zijn jullie zo ook weer wat op de hoogte van haar voortgang. Komt helemaal goed met deze dame!


221 29-9-2018 Cisca van der poel:  katarzo

Hoi Lieverds van de Tussenhaven
Al een week druk in de weer met Katarzo is sterk vermagerd in korte tijd al divers voer gehad na X ray en bloed onderzoek geen diabeet maar wel dood ziek door slechte nier functie gelukkig heeft Henk v Dijk weer alles uit de kast getrokken voor onze lieverd net als bij Friemel net als Drs v Anrooij vorig weekend wordt erop of er onder zit met heel veel voer omhoog dat komt jullie kant op cross my fingers


220 17-4-2018 Nathalie:  Tatcha en Droopy (Nu Lola en Kiwi)

Begin februari 2018 hebben wij Tatcha (Lola) en Droopy (Kiwi) bij jullie opgehaald. Twee ontzettend vriendelijke en gezellige dames. In het begin was het allemaal erg spannend, vooral Lola moest erg wennen. Maar inmiddels zijn de dames al helemaal op hun plek en hebben ze ook al lekker buiten gespeeld!
Lola kan hele avonden tegen ons aan liggen om heerlijk gekroeld te worden en Kiwi speelt elke ochtend trouw voor wekker.
We zijn ontzettend blij met ze en Lola en Kiwi zijn ook twee (nog steeds iets te dikke ) hele blije poesjes!
Bedankt voor alles!


219 7-2-2018 nel van zundert:  takkie

gisteren hebben we hem moeten laten inslapen hij is bijna 11jaar bij onsgeweest en bijna 15 jaar oud we zullen hem enorm missen het was een bijzonder beest


218 16-11-2017 Wilma:  Citroen

Alle gevonden moederpoezen krijgen dit jaar bij ons een fruitnaam. Zo hadden we Limoen, Peertje, Mango... en dit werd dus Citroentje.
Gelukkig doet ze haar naam totaal geen eer aan want ze is hartstikke lief en absoluut niet zuur!
En... zo'n naam heeft niemand natuurlijk!


(1) 2 3 4 ... 45 »

De Pree Verhuur