Dier brengen

Let op!

ALS U PLANNEN HEEFT UW DIER VOOR AFSTAND NAAR ONS ASIEL TE BRENGEN, NEEM DAN EERST VOORAF CONTACT OP OM TE INFORMEREN OF ER WEL PLAATS IS VOOR UW HUISDIER!! 


De meeste mensen zien er erg tegenop om hun dier naar het asiel te brengen. Je begint tenslotte niet aan een hond of kat om hem of haar na bepaalde tijd weer af te staan. Elk dier heeft echter recht op een goed bestaan met voldoende aandacht en verzorging. Als u dit niet meer kunt bieden, kan het asiel een optie zijn.

Alle dieren die bij ons binnen komen, worden door de dierenarts onderzocht. Tel daar de dagelijkse verzorging bij op en u begrijpt dat we om die redenen afstandsgeld van u vragen. Bel of mail sowieso eerst even als u plannen heeft om uw huisdier naar ons te brengen. Wij kunnen u dan vertellen of er plaats is.
LET OP: het is wel de bedoeling dat u uw hond of kat afstaat bij een asiel in de regio waar u zelf woont!

Als u een kat afstaat, komt deze eerst in een speciale quarantaineruimte. We kunnen dan zien of het dier gezond is, goed eet en drinkt en/of de urine en ontlasting van het dier goed zijn.
Indien nodig worden de dieren door de dierenarts geënt, gechipt en gesteriliseerd/gecastreerd.

Een hond die bij ons binnenkomt, krijgt dezelfde behandeling. 

Van zowel kat als hond vragen we u een aantal afstandsvragen te beantwoorden. Zo krijgen we een beeld van het dier zoals het bij u was. In het asiel wordt het dier natuurlijk ook nog geobserveerd, zodat het plaatje compleet is.

Het is trouwens voor de vorige eigenaar altijd mogelijk om te informeren naar het welzijn van het dier. Zelf geven we ook een berichtje als het dier opnieuw geplaatst is (indien gewenst). We zeggen dan niet bij wie, maar wel het soort adres (bijv. gezin op Noord-Beveland).

Ook is het fijn om te weten, dat het dier altijd onder het beheer van het asiel blijft als het weer geplaatst is.

Leuk is het natuurlijk nooit als je huisdier naar het asiel moet, maar wees ervan verzekerd dat wij goed voor hem/haar zullen zorgen en een nieuw en passend thuis vinden!


De afstandskosten bedragen momenteel € 45,- voor een kat en € 75,- voor een hond (pinbetaling heeft onze voorkeur).