Dier brengen

Let op!

ALS U PLANNEN HEEFT UW DIER VOOR AFSTAND NAAR ONS ASIEL TE BRENGEN, NEEM DAN EERST VOORAF CONTACT OP OM TE INFORMEREN OF ER WEL PLAATS IS VOOR MINOES OF FIKKIE!! DIT OM TE VOORKOMEN DAT U KAT OF HOND WEER MEE TERUG MOET NEMEN NAAR HUIS...!!


De meeste mensen zien er erg tegenop om hun dier naar het asiel te brengen. Je begint tenslotte niet aan een hond of kat om hem of haar na bepaalde tijd weer "weg te doen". Vaak wordt eerst geprobeerd om zelf een nieuw baasje voor het dier te vinden, want "het asiel is toch wel het laatste wat je doet...". Erg jammer dat mensen er zo over denken, nog steeds wordt het asiel beschouwd als een soort dierengevangenis, waar dieren dan bovendien ook nog een spuitje krijgen als ze er te lang moeten zitten. Niets is minder waar, en we doen er dan ook nog steeds alles aan om dit misverstand de wereld uit te helpen.

Natuurlijk is het niet leuk als je je trouwe maatje, om wat voor reden dan ook, niet meer houden kan. Je ziet het toch als een soort falen, terwijl er meestal toch een gegronde reden voor de afstand is. Je hoort ook vaak mensen zeggen: "dat snap ik nou niet, wie doet zijn dier nou weg", maar, zo zeggen wij altijd: "Achter elk dier zit een verhaal". Oordeel niet te snel. Wat is nou beter, je hondje hele dagen thuis laten zitten omdat je zelf werkt of hem de kans geven een nieuwe baas te vinden die meer tijd voor hem heeft? Of het zoveelste -ongewenste?- nest kittens in de polder te dumpen, zodat iemand hen misschien vindt, of de diertjes netjes bij ons af te geven? Of de kat die door allergie van een van de gezinsleden de rest van zijn leven buiten te laten lopen, of eerlijk zijn en hem een nieuw plekje op schoot of bij de verwarming te gunnen?

Elk dier heeft recht op een goed bestaan met voldoende aandacht en verzorging. Als u hem of haar dat niet meer kunt bieden, geef hem dan een nieuwe kans.
Omdat de dieren verder onderzocht en verzorgd moeten worden als ze in ons asiel komen, vragen we uiteraard een bedrag aan afstandsgeld. Bel of mail ook eerst even als u plannen heeft om Fikkie of Minet naar ons te brengen, we kunnen u dan vertellen of er plaats is.
LET OP: het is wel de bedoeling dat u uw hond of kat afstaat bij een asiel in de regio waar u zelf woont!

Als u een kat afstaat, komt deze eerst in een speciale quarantaineruimte, inderdaad, een klein hokje. We kunnen dan zien of het dier gezond is, goed eet en drinkt, en of urine en ontlasting goed zijn. Elke nieuwe kat wordt onderzocht door onze dierenarts, die hiervoor wekelijks in ons asiel komt. Indien nodig worden de dieren door hem ge-ent, gechipt en "geholpen".

Een hond die bij ons binnenkomt, krijgt dezelfde behandeling. 
Alle honden worden gesteriliseerd of gecastreerd geplaatst.

Van zowel kat als hond vragen we een heleboel gegevens over de "hobbies en eigenaardigheden" van het dier, zoals: waar slaapt hij, wat eet hij, is hij gewend aan kinderen en/of aan honden en/of katten, is hij zindelijk, schootkat, waaks enz. enz. Zo krijgen we een beeld van het dier zoals het bij de eigenaar was en in het asiel wordt het dier natuurlijk ook geobserveerd, zodat het plaatje compleet is.

Het is trouwens voor de ex-eigenaar altijd mogelijk om te informeren naar het welzijn van het dier, zelf geven we ook een berichtje als het dier weer geplaatst is. We zeggen niet bij wie, maar wel het soort adres, zoals "ouder echtpaar" of "jong stel met kinderen op Noord-Beveland..".

Ook fijn is om te weten, dat het dier onder het beheer van het asiel blijft als het weer geplaatst is. Behalve de proeftijd van een maand, waarbinnen het dier teruggebracht kan worden als het niet klikt, moet het dier - ook jaren later! - altijd terug naar het asiel als er door het baasje niet meer voor gezorgd kan worden.

Leuk is het natuurlijk nooit als je maatje naar het asiel moet, maar wees ervan verzekerd dat wij goed voor hem/haar zullen zorgen en ons best doen een nieuw thuis te vinden!


De afstandskosten bedragen € 40,-- voor een kat en € 75,-- voor een hond (pinbetaling heeft onze voorkeur).


Pension

Wij hebben geen speciale pensionafdeling voor honden en/of katten. Alleen in heel bijzondere gevallen is het mogelijk uw huisdier tijdelijk bij ons onder te brengen.