Zwerfkatten (en andere dieren)

Wat moet u doen als er een zwerfkat bij u aan komt lopen...

Woont u in één van onze Bevelandse gemeenten en krijgt u te maken met een zwerfkat? U kunt het dier aanmelden bij Amivedi. Amivedi registreert alle vermiste en gevonden huisdieren. Het telefoonnummer van Amivedi is 088-0064604 (email: beveland@amivedi.com).


Wat gebeurt er daarna?

Gemakshalve hebben we het hier even alleen over katten.

 • Als de zwerfkat niet bekend is in uw woonomgeving (check dit bijvoorbeeld eerst via een buurtwhatsapp) en ook niet bij Amivedi, neem dan altijd contact op met ons asiel (tel: 0113-212473 of via de mail: info@dierenasielgoes.nl).
 • U brengt de kat dan naar ons. Krijgt u de kat zelf niet te pakken, dan kunt u bij ons een vangkooi lenen.
  Let op: er zijn géén kosten verbonden aan het brengen van een zwerfkat!
  We rekenen wel € 50,- borg voor het lenen van een vangkooi. Dit bedrag krijgt u terug als de vangkooi weer (onbeschadigd) wordt teruggebracht naar ons asiel.
 • Zodra de kat bij ons is, melden we hem/haar aan bij Amivedi en uiteraard controleren we of het dier gechipt is. In dat geval nemen we direct contact op met de eigenaar.
 • Is het dier niet gechipt, dan zijn wij als asiel de enige bevoegde instantie om de kat in bewaring te nemen. Hierover zijn met alle Bevelandse gemeenten afspraken gemaakt.
 • Mocht de eigenaar zich binnen 14 dagen melden dan kan hij/zij de kat hier ophalen.
 • Alle gevonden katten worden uitgebreid onderzocht door onze dierenarts en indien nodig medisch behandeld. Na twee weken asiel mogen wij een ander thuis voor de kat zoeken. Wij zijn dan eigenaar van de kat.
 • Voordat wij katten herplaatsen, worden ze gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en geënt. Dit zijn wij wettelijk verplicht.
  De ene kat heeft sneller een nieuw thuis dan de andere. Dat maakt op zich ook helemaal niet uit, want we zoeken net zolang tot we een geschikt nieuw thuis vinden.
  DE KAT KRIJGT GEEN SPUITJE!