Rondleiding dierenasiel

Welkom bij deze virtuele rondleiding door Dierenasiel De Bevelanden. U vindt ons aan de Westhavendijk 140 te Goes. Sportpunt Zeeland en de Praxis liggen "aan de andere kant van het water", om u een beetje idee te geven waar u ons zoeken moet.

Komt u Goes binnen langs de televisietoren, moet u doorrijden tot de stoplichten voor de Ringbrug, daar gaat u linksaf, richting Wilhelminadorp. U rijdt nog een stukje verder en dan ziet u een groot bord "ASIEL" staan aan de linkerkant. U kunt zowel onder- als bovenaan de dijk parkeren.

Als u via Kloetinge komt, volgt u het Oranjepad, ook weer tot aan de stoplichten net over de Ringbrug. Daar gaat u rechtsaf tot u het bord ASIEL aan de rechterkant ziet staan.

Balie

Zodra u het asiel binnenloopt, komt u bij de balie. Hier vinden altijd de eerste gesprekken plaats. De balie wordt bemand door Willemien en/of Renske (de beheerders van ons asiel).


Uitspraak van het jaar

Deze "kreet" hangt boven de balie, niet voor niks, want heel veel klanten doen deze uitspraak.


Winkeltje

Bij de balie ziet u ook ons hele kleine winkeltje. Van klanten krijgen we heel veel spulletjes. Soms gebruiken we deze spullen zelf en soms verkopen we deze spullen. De opbrengst van de verkoop komt uiteraard ten goede aan het asiel. Tevens verkopen wij online spullen. Deze dierenspullen kunt u terugvinden op het "Prikbord" van Zeelandnet onder de naam "Dierenasiel Goes".


Kattenkamer 3

Tegenover de balie bevinden zich Kattenkamer 3 en 4. In elk van de 2 ruimtes kunnen zo'n 15 volwassen katten gehuisvest worden. De katten kunnen hier vrij rondlopen. Als er nieuwe katten bijkomen, doen we dat meestal met 2 of meer tegelijk. De reeds aanwezige katten kunnen zo hun aandacht voor de nieuwkomers verdelen. Heel soms komt het wel eens voor dat een kat de rest terroriseert. Deze kat wordt dan in een hok in de kattenkamer geplaatst ten behoeve van de broodnodige rust. U ziet een beperkt deel van kattenkamer 3 (de binnenruimte).

 

De katten hebben een vrije uitloop naar een grote buitenren.


Kattenkamer 4

Hier kijkt u binnen bij kattenkamer 4 en ziet u ook de buitenren.

De katten kunnen dus zelf bepalen of ze binnen of buiten willen zijn, zowel in zomer als winter!


Woonkamer

De "woonkamer" is opgesplitst in twee gedeelten. Er is één gedeelte waar grote kooien staan. In de zomerperiode worden deze kooien grotendeels bewoond door moederpoezen met hun kittens. In de winter, als er nauwelijks/geen kittens zijn, zitten in deze kooien vooral katten die wat extra aandacht verdienen. Soms omdat ze oud zijn of omdat ze bijvoorbeeld moeten revalideren van een ingrijpende operatie. De foto toont een klein gedeelte van de woonkamer.

In het andere gedeelte van de woonkamer zijn twee kattenkamers. Iedere kattenkamer heeft een vrije uitloop naar een buitenren.


Keukens

Foto 1 is de "gewone" keuken.

Foto 2 is de voerkeuken. Hier worden alle voerbakken van de honden/katten gevuld en ook weer schoon gemaakt.


Washok

In het asiel hebben we een "washok". Ideaal om alle wasmachines bij elkaar te hebben staan.


Dierenartskamer

We hebben in ons asiel een dierenartskamer. Wekelijks worden hier zieke dieren en alle nieuw binnengekomen dieren door onze dierenarts mevrouw drs. M.C. van Anrooij onderzocht/behandeld.


Speelweide honden

Aan de achterkant van het asiel vindt u de speelweides van de honden.
Bij goed weer zijn de honden vrijwel de gehele ochtend buiten. Aan het eind van de middag gaan ze ook nog een even naar buiten.

De buitenkennels van de honden liggen recht tegenover de speelweides.


Kattenquarantaine

In het achterste gedeelte van het asiel bevinden zich o.a. de kattenquarantaines.

In Q1 kunnen 6 katten verblijven. Q4 bestaat uit twee grote hokken, die ieder opgesplitst kunnen worden in 2 kleinere.

Ook zijn er voor zowel de honden als de katten aparte quarantaines, waar zowel de politie als de dierenambulance buiten de openingstijden gevonden honden en katten veilig kunnen wegzetten.


Schuur

Verder staat er nog een schuur op ons terrein. Dit is onze opslagruimte voor van alles en nog wat.
Tevens beschikken wij over een ruime parkeerplaats.


We hopen u hiermee een beeld te hebben gegeven van ons asiel!