Dier halen

Voor iedereen is het spannend: een dier uit het asiel halen. Een nieuwe huisgenoot voor de komende (10 tot 15?) jaren. Daarom proberen we de mensen ook altijd zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden in het maken van de juiste keuze. Hiervoor zullen we altijd een aantal vragen stellen.

Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat de mensen weten wat ze willen en wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een huisdier. Voordat u een hond of kat in huis haalt, is het verstandig om eerst deze huisdierenbijsluiter van het LICG te bekijken: hond of kat

De plaatsbare volwassen katten kunnen meestal gelijk met hun nieuwe baas mee naar huis.

Met honden gaat het iets anders. We laten mens en hond eerst een stukje samen wandelen. Als mensen al een hond hebben, vragen we ook om die eens mee te nemen, zodat de dieren op neutraal terrein kennis kunnen maken met elkaar. Als mensen na de eerste kennismaking nog steeds geïnteresseerd zijn mag de hond mee voor een proefweek. Zo kan bekeken worden of de hond in de nieuwe situatie past. Pas als dat allemaal goed gaat, wordt de hond geplaatst.

Voor alle dieren geldt een proeftijd van één maand.

Ook worden alle dieren gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, geënt, ontwormd en ontvlooid.


Plaatsingstarieven

Bij plaatsing wordt de plaatsingsovereenkomst getekend en krijgt u uiteraard een vaccinatieboekje/paspoort mee en nog wat mondelinge en schriftelijke informatie.

De tarieven per 1 januari 2023 zijn:
€ 150,-- voor een kitten tot 6 maanden oud (geënt en gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 130,-- voor een kat vanaf 6 maanden oud (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 50,-- voor een boerderijkat (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 40,-- voor een kat met een leeftijd boven de 15 jaar (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 300,-- voor een hond (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)