Dier halen

Voor iedereen is het spannend: een dier uit het asiel halen. Een nieuwe huisgenoot voor de komende (10, 15?) jaren, het is tenslotte niet niks. Daarom proberen we de mensen ook altijd zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Sommige mensen weten echt nog helemaal niet wat ze willen als ze bij ons binnenstappen. Op onze eerste vraag "U bent op zoek naar..?" krijg je dan als antwoord: "weet niet, hond of kat ofzo". Echt, dat gebeurt. Aan zulke klanten hebben we natuurlijk een heleboel uit te leggen; hond of kat, het is tenslotte toch een wereld van verschil! We zijn dan vreselijk nieuwsgierig (noodgedwongen!) en vragen dingen zoals: "al meer huisdieren (gehad), werkt u hele dagen, zijn er kinderen of andere huisdieren (?!), wat verlangt u van het dier..?" en ga zo maar door.

Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat de mensen weten wat ze willen en wat er allemaal bij komt kijken. Een dier is geen nieuwe stoel, die je na een paar dagen terugbrengt omdat hij niet lekker zit. Een dier is een levend wezen wat recht heeft op aandacht, verzorging en soms medische hulp. Als het klikt tussen mens en dier zal dit geen problemen opleveren. Maar als je gek wordt van die kat die steeds op schoot wil springen (of juist niet!) en dol wordt van de hond die geen genoegen neemt met alleen maar een-blokje-om, heb je de verkeerde keus gemaakt. Wij proberen dat, waar mogelijk, te voorkomen. Niemand, en vooral het dier, heeft er iets aan als de nieuwe huisgenoot na een week weer terugkomt, omdat.... vul maar in.

De plaatsbare volwassen katten in de kattenkamers en zomerkooien kunnen meestal gelijk met hun nieuwe baas mee naar huis. Met honden gaat het wat anders. We laten mens en hond eerst rustig kennismaken op de speelweide van het asiel en eventueel gaan ze samen een eindje lopen. Als mensen al een hond hebben, vragen we ook om die eens mee te nemen, zodat de dieren op neutraal terrein kennis kunnen maken met elkaar. Als mensen na de eerste kennismaking nog steeds geinteresseerd zijn, vragen we ze later terug te komen om het dier eens een dagdeel op te halen. Zo kan bekeken worden hoe de hond zich thuis gedraagt, of hij bv. echt wel zo leuk is met katten of zo'n rustig karaktertje heeft... Pas als dat allemaal goedgaat, wordt het dier geplaatst.

Sommige mensen vinden dat niet leuk, die kiezen wat uit en willen het gelijk maar meenemen naar huis. Moeten ze NOG een keer terug, daar hebben ze geen zin in, ze weten het echt wel hartstikke zeker, die mag blijven... Deze opmerkingen hebben we in het verleden echter te vaak gehoord, wij vinden dat mensen dat er maar voor over moeten hebben, die extra moeite. En natuurlijk kan het dan eenmaal thuis nog wel tegenvallen, we zullen dan proberen u met raad en daad bij te staan, en als het echt niet gaat, dan komt de hond gewoon terug naar ons, waarna we een ander thuis gaan zoeken voor hem of haar.


Plaatsingstarieven

Bij plaatsing wordt de plaatsingsovereenkomst getekend en krijgt u uiteraard een vaccinatieboekje mee en nog wat mondelinge schriftelijke informatie. En... we moeten nog afrekenen natuurlijk! Pinbetaling heeft onze voorkeur, contant mag ook (niet via factuur!). En de prijs is...

De tarieven per 1 juli 2020 zijn:
€ 120,-- voor een kitten tot 6 maanden oud (katje is dan al geholpen en geënt en gechipt)
€ 105,-- voor een kat vanaf 6 maanden oud (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 50,-- voor een boerderijkat (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)
€ 250,-- voor een hond (geënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd)


En voor alle zekerheid... lees ook nog even onderstaande tekst (geschreven door Wilma van de Schraaf)!
 
DE IDEALE HOND...:

· IS PERFECT ZINDELIJK…
· DOET ALTIJD WAT Ú WILT…
· KAN 24 UUR PER DAG ALLEEN THUIS ZIJN…
· VERHAART NIET…
· HEEFT NOOIT VUILE POTEN…
· IS GOED MET KINDEREN, KATTEN EN HONDEN...
· IS NOOIT ZIEK, DUS GEEN DIERENARTSKOSTEN…

DE IDEALE KAT...:

· POEPT NOOIT IN UW TUIN, OOK NIET IN DIE VAN DE BUREN!
· VRAAGT NOOIT OM AANDACHT ALS U DAAR GEEN ZIN IN HEBT…
· ZAL NOOIT BIJTEN OF KRABBEN...
· VERHAART NATUURLIJK OOK NIET…
· KRABT NIET AAN UW MEUBELS…
· SPUUGT NOOIT IN HUIS…
· MAAKT NOOIT RUZIE MET ANDERE DIEREN…
· GAAT PAS DOOD ALS IE 20 IS, ZONDER OOIT EEN DIERENARTS GEZIEN TE HEBBEN…

DÍE HOND EN DÍE KAT VINDT U HIER NIET, DAARVOOR MOET U NAAR INTERTOYS!!!
(TE KOOP MET OF ZONDER BATTERIJ, IN ELKE GEWENSTE KLEUR, PASSEND IN UW INTERIEUR…)