Nu in het asiel

Diesel

Diesel kon het niet zo goed vinden met de baby die ging kruipen. Vandaar dat wij nu een nieuw thuis voor hem gaan zoeken en dan zonder (kleine) kinderen. 

Diesel (4 jaar) is nog niet zo op zijn gemak bij ons in het asiel. Hij heeft dan ook al het een en ander meegemaakt in zijn leven. Diesel zal tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuw thuis.
Daarnaast is Diesel gevoelig voor stress. Hier gaat hij niet zo goed mee om. Hij gromt en durft ook te happen (niet doorbijten) als hij teveel stress ervaart. Vandaar dat we een rustig thuis voor hem zoeken waar voldoende kennis (honden en gedrag) aanwezig is. Diesel is dus géén beginnershond ondanks zijn schattige uiterlijk!

Een andere (stabiele) hond is trouwens geen probleem voor Diesel. Misschien zelfs helpend. Hij heeft in het verleden samengewoond met een andere (grote) hond. Dit ging erg goed. Ook tijdens wandelingen gaat hij goed om met andere honden. Katten kent hij niet echt, maar tijdens wandelingen reageert hij niet op katten.

Diesel is verder een energiek hondje dat volop geniet van wandelingen. Een actieve baas is dus wenselijk. Hij kan even alleen thuis zijn. Al zal dit wel opgebouwd moeten worden in een nieuwe omgeving.

De vacht van Diesel heeft regelmatig een borstel- en trimbeurt nodig.

Terug